Tijdens de eerste corona-lockdown ontstonden allerlei nieuwe hypes. Sommigen haalden hun rollerblades terug uit de kast of gingen op zoek naar wc-papier. Maar velen sloegen ook aan het bakken.

Die bakwoede heb ik trouwens mogen voelen. Ik bolde met mijn fietsje gans Gent af, maar de patisseriebloem, suiker en gist die ik op een bepaald moment nodig had, waren in vele winkels uitverkocht. Uit armoede hebben vrienden in hun keukenkasten toen gezocht of ze geen pakken meer op overschot hadden. Gelukkig kon ik via hen mijn bak-ei nog kwijt.

Zag ik toen vaak in mijn Instagram-feed: bananenbrood en zuurdesembrood (*). Als early adopter – start de lachband – heb ik mijn eigen bananenbrood nu pas geperfectioneerd. Tijd om het met jullie te delen!

(*) Ik bakte zelf al eens muffins met de combinatie van bananenbrood en zuurdesemstarter. Misschien deel ik ook dit recept binnenkort ook eens met jullie.

Ingrediënten
150 g roomboter (op kamertemperatuur)
270 g fijne suiker
2 eieren
300 g bloem
1 tl baking soda
2 tl bakpoeder
4 rijpe bananen (geplet)
50 ml koude koffie

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Bekleed het bakblik (cakevorm of vorm die je verkiest) met bakpapier.
  3. Klop de boter en fijne suiker licht en smeuïg in de keukenrobot op medium snelheid (dit duurt ongeveer 5 minuten).
  4. Voeg de eieren één voor één toe, terwijl de keukenrobot nog klopt. Voeg het tweede ei enkel toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
  5. Zeef alle droge ingrediënten bij het beslag en laat de keukenrobot mengen tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
  6. Voeg de geplette bananen en koude koffie toe en roer tot alles goed is gemengd.
  7. Giet het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant wat glad met een lepel.
  8. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Het bananenbrood mag nog een beetje “vochtig” zijn.
  9. Check of het gebak klaar is door erin te prikken met een satéstokje. Er mag geen rauw beslag meer aan het stokje hangen.

Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE