Kaneel-kardemom buns

Ingrediënten (voor ongeveer 24 buns)Deeg250 ml volle melk (lauw)70 g fijne suiker2 ¼ tl droge gist525 g bloem½ tl zeezout1 tl kardemom1 klein eitje (op kamertemperatuur)75 g roomboter (op kamertemperatuur)

Vulling115 g roomboter (op kamertemperatuur)100 g bruine suiker4 tl kaneel2 tl kardemom1 tl vanille-extract

Giet de volle melk, 1 el suiker en gist samen in een kom en meng even. Laat 10-15 minuten rusten tot het mengsel bubbelig en schuimig is. Voeg in een kom van de standmixer de bloem, zeezout,…

Perziksherbet met vanille

Sorbet versus sherbet

Sherbet en sorbet worden door een aantal mensen vaak verward als hetzelfde, aangezien het beide bevroren desserts zijn. Vaak…

Citroenkaastaart

Ingrediënten

125 g speculaaskoekjes40 g boter50 ml water1 citroen1 zakje vanillesuiker3 gelatine lepeltjes4 eetlepels suiker100 g kwark250 ml room

Verkruimel de speculaaskoekjes en…

Chocoladedonuts

Dit recept werd gepubliceerd in Nina (HLN) op 30 oktober 2021.

Ingrediënten (voor ongeveer 20 donuts)Donuts200 g bloem 30 g maïzena 35 g cacaopoeder…

Framboossnitter

Dit recept werd gepubliceerd in Nina (HLN) op 30 oktober 2021.

Ingrediënten (voor 20 koekjes)Koekjes125 g bloem25 g amandelbloem50 g poedersuiker75 g…

Chocoladetaart

Ingrediënten240 g roomboter (ongezouten)240 g donkere chocolade 6 grote eieren180 g lichtbruine suiker60 g fijne witte suiker

Verwarm de oven voor op…

Sinterklaaskoeken

Ingrediënten (10 koeken)125 ml melk100 ml water16 g droge gist (of 50 g verse gist)1 ei (+ 1 ei voor dorure)500…

Frisse citroen macarons

IngrediëntenMacaronschelpjes100 g fijne suiker100 g eiwitten (liquified, zie tips in mijn vorig recept van macarons)105 g amandelbloem105 g poedersuikerGelkleurstof (naar keuze)

Citroencrème1 eitje50 g…

Zuurdesem-bananenmuffins

Ik kan (met het hand op mijn hart) bekennen dat ik deze bananenmuffins elke dag bij het ontbijt wil.

Ingrediënten2 rijpe bananen…