Flensjes-cereal was afgelopen zomer een echte trend op Instragram en TikTok. Je maakt het beslag in minder dan 5 minuten als ontbijt, brunch of als toetje met een bolletje ijs en een flinke scheut chocoladesaus. Welke topping je ook gebruikt: ahornsiroop, bessen, aardbeien, chocoladestukjes, bananenschijfjes of honing… het kan niet misgaan!

Wat zijn flensjes-cereal?

Wat zijn flensjes-cereal? Hemelse flensjes, dat zijn het! Fluffy flensjes in miniatuurformaat, geserveerd in een kom net zoals je gewone cornflakes zou serveren, alleen BETER, want het zijn flensjes.

Hoe krijg je de vorm van de miniflensjes?

De makkelijkste manier om mini flensjes te spuiten is met een knijpfles. Als je een lege ketchupfles hebt, kun je die ook gebruiken! Maak ze schoon, steriliseer ze in kokend water en laat ze vervolgens uitlekken alvorens er beslag in te doen.

Je kunt ook een ziplockzakje gebruiken: knip de onderste hoek schuin af om een klein gaatje te maken voor het spuiten (net groot genoeg om het flensjesbeslag er gemakkelijk uit te drukken), OF een spuitzak. En als je die niet hebt, kun je ook een theelepeltje gebruiken.

Verhit een pan met antiaanbaklaag of een bakplaat op middelhoog vuur. Laat flensjesbeslag ongeveer 5 minuten staan terwijl je de pan opwarmt.

Giet het flensjesbeslag in de fles of het ziplockzakje/spuitzak. Spuit het beslag lichtjes op de ingevette pan en zorg ervoor dat de flensjes elkaar niet raken. Hou het spuitmondje in het midden van elk miniflensje terwijl je het beslag uitknijpt om een mooie ronde vorm te krijgen.

Ingrediënten
125 g bloem
25 g fijne suiker
1 tl bakpoeder
Snuifje zeezout
200 ml karnemelk (of gewone volle melk, op kamertemperatuur)
25 g gesmolten roomboter (op kamertemperatuur)
1 ei
1 tl vanille-extract

  1. Meng alle droge ingrediënten (bloem, suiker, zeezout en bakpoeder) samen in een kom.
  2. Giet de karnemelk (of volle melk), gesmolten boter, vanille-extract en het eitje samen in een maatbeker en klop even los.
  3. Giet de inhoud van de maatbeker bij de droge ingrediënten en meng met de garde tot er geen stukjes meer in het beslag zitten.
  4. Giet het beslag in een spuitfles.
  5. Spuit kleine cirkeltjes beslag in een hete en licht beboterde pannenkoekenpan.
  6. Draai na ongeveer 30 seconden de flensjes om. Bak de andere zijde ook ongeveer 30 seconden.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE