• Kaneel-kardemom buns

    Ingrediënten (voor ongeveer 24 buns)Deeg250 ml volle melk (lauw)70 g fijne suiker2 ¼ tl droge gist525 g bloem½ tl zeezout1 tl kardemom1 klein eitje…

  • Perziksherbet met vanille

    Sorbet versus sherbet

    Sherbet en sorbet worden door een aantal mensen vaak verward als hetzelfde, aangezien het beide bevroren desserts zijn. Vaak wordt aangenomen dat…

  • Citroenkaastaart

    Ingrediënten

    125 g speculaaskoekjes40 g boter50 ml water1 citroen1 zakje vanillesuiker3 gelatine lepeltjes4 eetlepels suiker100 g kwark250 ml room

    Verkruimel de speculaaskoekjes en meng ze met…

  • Chocoladedonuts

    Dit recept werd gepubliceerd in Nina (HLN) op 30 oktober 2021.

    Ingrediënten (voor ongeveer 20 donuts)Donuts200 g bloem 30 g maïzena 35 g cacaopoeder (gezeefd)150 g fijne…

  • Framboossnitter

    Dit recept werd gepubliceerd in Nina (HLN) op 30 oktober 2021.

    Ingrediënten (voor 20 koekjes)Koekjes125 g bloem25 g amandelbloem50 g poedersuiker75 g roomboter (koud)Snuifje zeezout½…

  • Chocoladetaart

    Ingrediënten240 g roomboter (ongezouten)240 g donkere chocolade 6 grote eieren180 g lichtbruine suiker60 g fijne witte suiker

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de…

  • Sinterklaaskoeken

    Ingrediënten (10 koeken)125 ml melk100 ml water16 g droge gist (of 50 g verse gist)1 ei (+ 1 ei voor dorure)500 g bloem60 g…

  • Frisse citroen macarons

    IngrediëntenMacaronschelpjes100 g fijne suiker100 g eiwitten (liquified, zie tips in mijn vorig recept van macarons)105 g amandelbloem105 g poedersuikerGelkleurstof (naar keuze)

    Citroencrème1 eitje50 g fijne suikerZeste van…

  • Zuurdesem-bananenmuffins

    Ik kan (met het hand op mijn hart) bekennen dat ik deze bananenmuffins elke dag bij het ontbijt wil.

    Ingrediënten2 rijpe bananen 200 g zuurdesemstarter…