Sorbet versus sherbet

Sherbet en sorbet worden door een aantal mensen vaak verward als hetzelfde, aangezien het beide bevroren desserts zijn. Vaak wordt aangenomen dat Sorbet het Engelse woord is voor het Arabische woord sherbet. Feit is echter dat er een groot verschil is tussen deze twee desserts.

Wat is sorbet?

Sorbet is een bevroren dessert dat is gemaakt met gearomatiseerd, gezoet water. De basis van een sorbet zijn vruchtensappen of fruitpuree, en het bevat geen eieren, waardoor het meer geschikt is voor gezondheidsbewuste mensen. Soms worden in sorbets verschillende alcoholen gebruikt die de textuur van het dessert zachter maken. Men kan sorbet hebben als een vetvrij / vetarm alternatief voor ijs.

Kortom

  • Sherbet is een bevroren dessert op zuivelbasis. De basis van sorbet is vruchtensap, water of fruitpuree.
  • Sherbet wordt veel geserveerd in huizen in het Midden-Oosten als een teken van gastvrijheid, terwijl sorbet in de volksmond in Europa wordt geserveerd als een opfrissertje voor de zomer.
  • Sherbet bevat suiker en vetten vanwege de zuivelingrediënten, terwijl Sorbet geen zuivelproducten bevat, waardoor het geschikter is voor het grote aantal gezondheidsbewuste mensen.

Ingrediënten

500 g ontpitte witte perziken
200 g suiker
1 tl vanillepasta of vanille-extract
Sap van 1 citroen
250 ml slagroom

  • Breng de perziken samen met de suiker, vanillepasta en het citroensap aan de kook op een middelhoog vuur. Laat enkele minuutjes pruttelen en laat daarna afkoelen.
  • Mix de perziken fijn in een blender en zeef het mengsel zodat alle velletjes van de perzik eruit zijn.
  • Meng er de room onder en draai tot sherbet in een ijsmachine.
  • Laat daarna minstens 6 uur hard worden in de diepvries.
  • Als je geen ijsmachine hebt, kan je ook na het toevoegen van de room direct in de diepvries zetten en elke 2 uur even doorroeren (zodat de ijskristallen gebroken worden).

Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE