Ik kan (met het hand op mijn hart) bekennen dat ik deze bananenmuffins elke dag bij het ontbijt wil.

Ingrediënten
2 rijpe bananen
200 g zuurdesemstarter (discard)
2 tl vanille-extract
150 g roomboter (op kamertemperatuur)
190 g blonde cassonade suiker
2 grote eieren
150 g patisseriebloem
2 tl bakpoeder
½ tl zeezout
200 g fondant chocolade

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plet de bananen fijn met een vork.
  3. Roer de zuurdesemstarter en het vanille-extract onder de geprakte bananen.
  4. Klop de boter en fijne suiker licht en smeuïg in de keukenrobot op medium snelheid (ongeveer 5 minuten).
  5. Voeg de eieren één voor één toe, terwijl de keukenrobot nog klopt. Voeg het tweede ei enkel toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
  6. Zeef alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en zeezout) bij het beslag en laat de keukenrobot mengen tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
  7. Voeg het zuurdesem-bananenmengsel toe en roer tot alles goed is gemengd.
  8. Hak de fondant chocolade in fijne stukjes en meng ¾ onder het beslag.
  9. Vul de vormpjes voor ¾ en strooi de resterende chocolade boven op het beslag.
  10. Bak de muffins voor 22 minuten in de voorverwarmde oven.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE