Feeling downie? Eat a brownie.
Ingrediënten
300 g ongezouten roomboter
450 g cassonade suiker (lichtbruin)
4 grote eieren (op kamertemperatuur)
2 tl vanille-extract
¾ tl zeezout
155 g cacaopoeder
100 g bloem
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier.
- Voeg de cassonade suiker en boter samen in een kom en verwarm in de microgolfoven voor 30 seconden. Roer vervolgens even door en verwarm dit nog eens 30 seconden. Herhaal nog één maal. Laat het mengsel daarna even afkoelen.
- Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende eitje toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Voeg het vanille-extract, zeezout en de cacaopoeder toe en meng bij elke toevoeging.
- Giet de bloem in de kom en vouw deze onder het beslag. Roer niet te lang in het beslag, stop zodra de bloem is opgenomen.
- Giet het beslag in de bakplaat en bak voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Controleer of de brownie gaar is door er in te prikken met een satéprikker. Als er geen vloeibaar beslag aan de prikker blijft hangen is de brownie klaar.
Sidenote: als alternatief voor een satéprikker, gebruik ik een oude breinaald van mijn oma. Werkt even goed en zo voel ik haar nog dicht bij mij.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. ♡