Dit recept werd gepubliceerd in Nina (HLN) op 30 oktober 2021.

Ingrediënten (voor ongeveer 20 donuts)
Donuts
200 g bloem 
30 g maïzena 
35 g cacaopoeder (gezeefd)
150 g fijne suiker 
40 g blonde suiker 
1 ½ tl bakpoeder 
¼ tl baking soda
½ tl fijn zeezout
180 ml karnemelk (op kamertemperatuur)
2 eieren
3 el plantaardige olie
1 tl vanille-extract
60 ml kokend water
110 g donkere chocolade (fijngehakt) 

Glazuur
170 g donkere chocolade (fijngehakt)
60 g slagroom 
30 g ongezouten roomboter (in blokjes)
Optioneel: walnoten

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. 
  2. Zeef de bloem, maïzena, cacaopoeder, witte en blonde suiker, bakpoeder, baking soda en zeezout samen in een grote kom. 
  3. Meng de karnemelk, eieren, plantaardige olie, vanille-extract in een maatbeker. Giet deze bij de droge ingrediënten in de grote mengkom en vouw deze onder elkaar. 
  4. Giet het kokend water en de fijngehakte chocolade bij het beslag en meng tot alles is opgenomen. 
  5. Giet het beslag in een spuitzak en vul de donutvormen voor drie vierde.
  6. Bak de donuts voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. 
  7. Laat de donuts afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt. 
  8. Smelt alle ingrediënten voor het glazuur au bain-marie. Roer tot het mooi glanst. 
  9. Dop de donuts aan één kant in het glazuur en laat opstijven. 
  10. Optioneel: strooi fijngehakte walnoten over het glazuur wanneer deze nog niet opgesteven is. 
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE