Dit recept werd gepubliceerd in Nina (HLN) op 30 oktober 2021.
Ingrediënten (voor ongeveer 20 donuts)
Donuts
200 g bloem
30 g maïzena
35 g cacaopoeder (gezeefd)
150 g fijne suiker
40 g blonde suiker
1 ½ tl bakpoeder
¼ tl baking soda
½ tl fijn zeezout
180 ml karnemelk (op kamertemperatuur)
2 eieren
3 el plantaardige olie
1 tl vanille-extract
60 ml kokend water
110 g donkere chocolade (fijngehakt)
Glazuur
170 g donkere chocolade (fijngehakt)
60 g slagroom
30 g ongezouten roomboter (in blokjes)
Optioneel: walnoten
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zeef de bloem, maïzena, cacaopoeder, witte en blonde suiker, bakpoeder, baking soda en zeezout samen in een grote kom.
- Meng de karnemelk, eieren, plantaardige olie, vanille-extract in een maatbeker. Giet deze bij de droge ingrediënten in de grote mengkom en vouw deze onder elkaar.
- Giet het kokend water en de fijngehakte chocolade bij het beslag en meng tot alles is opgenomen.
- Giet het beslag in een spuitzak en vul de donutvormen voor drie vierde.
- Bak de donuts voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de donuts afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt.
- Smelt alle ingrediënten voor het glazuur au bain-marie. Roer tot het mooi glanst.
- Dop de donuts aan één kant in het glazuur en laat opstijven.
- Optioneel: strooi fijngehakte walnoten over het glazuur wanneer deze nog niet opgesteven is.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. ♡