Ingrediënten
240 g roomboter (ongezouten)
240 g donkere chocolade
6 grote eieren
180 g lichtbruine suiker
60 g fijne witte suiker

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
  3. Klop ondertussen de eierdooiers met de lichtbruine suiker op tot deze dik en licht van kleur is (ongeveer 5 minuten).
  4. Giet het chocolade-botermengsel bij de opgeklopte eierdooiers en meng deze onder elkaar.
  5. Klop in een aparte kom de eiwitten op tot zachte pieken. Voeg daarna de fijne witte suiker toe en klop verder op tot de meringue stevige pieken vormt.
  6. Vouw de meringue in 3 delen onder het chocoladebeslag. Vouw erg voorzichtig zodat het beslag lekker luchtig blijft.
  7. Bekleed de bodem van een springvorm (ø 24 cm) met bakpapier en spuit bakspray op de zijkant.
  8. Giet het beslag in de springvorm en bak voor 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE