Ingrediënten
240 g roomboter (ongezouten)
240 g donkere chocolade
6 grote eieren
180 g lichtbruine suiker
60 g fijne witte suiker
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
- Klop ondertussen de eierdooiers met de lichtbruine suiker op tot deze dik en licht van kleur is (ongeveer 5 minuten).
- Giet het chocolade-botermengsel bij de opgeklopte eierdooiers en meng deze onder elkaar.
- Klop in een aparte kom de eiwitten op tot zachte pieken. Voeg daarna de fijne witte suiker toe en klop verder op tot de meringue stevige pieken vormt.
- Vouw de meringue in 3 delen onder het chocoladebeslag. Vouw erg voorzichtig zodat het beslag lekker luchtig blijft.
- Bekleed de bodem van een springvorm (ø 24 cm) met bakpapier en spuit bakspray op de zijkant.
- Giet het beslag in de springvorm en bak voor 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. ♡