Ingrediënten (voor 8 flødeboller)
Brownie-bodem
60 g donkere chocolade
30 g roomboter
1 ei
90 g fijne suiker
15 g patisseriebloem
5 g cacaopoeder
Snuifje zout

Bosvruchtenschuim
150 g bosvruchten (diepvries) of 50 g bosvruchtencoulis
75 g fijne suiker + 1 el extra
40 g glucosestroop
50 g eiwitten

Chocoladeschelp
200 g witte chocolade
Rode kleurstof geschikt voor chocolade (optioneel)

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt donkere chocolade en boter au bain-marie.
  3. Klop het eitje los met de fijne suiker en roer het gesmolten chocolade-boter mengsel er onder.
  4. Vouw de patisseriebloem, cacaopoeder en zout onder het beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het beslag in de bakplaat.
  6. Bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Steek met een uitsteker van ongeveer 5,5 cm de bodems voor de flødeboller uit. Laat volledig afkoelen.
  8. Tempereer witte chocolade, voeg rode kleurstof toe als je graag roze flødeboller wil.
  9. Strijk de siliconen vorm (ik gebruikte de Silikomart vorm Dome 125) in met de getempereerde chocolade. Zorg ervoor dat de laag voldoende dik is. Laat de chocolade opstijven op een koele plek.
  10. Breng de bosvruchten aan de kook in een pannetje en plet deze met een pureestamper. Duw de bosvruchten daarna door een zeef en gebruik enkel de coulis.
  11. Breng de fijne suiker, glucosestroop en bosvruchtencoulis aan de kook tot 118°C.
  12. Klop ondertussen de eiwitten op met 1 el fijne suiker tot zachte pieken in de keukenrobot.
  13. Giet de siroop in een dun straaltje bij de eiwitten terwijl de keukenrobot verder klopt. Zet de keukenrobot uit wanneer het schuim mooi glanst en stijf is.
  14. Giet het bosvruchtenschuim in een spuitzak en spuit de siliconen vormpjes voor ¾ vol. Bedek met een brownie-cirkel.
  15. Sluit de flødeboller af met een laagje getempereerde chocolade. Laat de chocoladelaag opstijven op een koele plaats. Duw daarna de flødebolle uit de siliconen vorm.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE