Dit recept werd gepubliceerd in Nina (HLN) op 30 oktober 2021.

Ingrediënten (voor 20 koekjes)
Koekjes
125 g bloem
25 g amandelbloem
50 g poedersuiker
75 g roomboter (koud)
Snuifje zeezout
½ ei

Frambozenjam (kan ook vervangen worden door aangekochte frambozenjam)
300 g frambozen (diepvries)
100 g fijne suiker 

Icing
100 g poedersuiker
Beetje water

  1. Voeg de bloem, de amandelbloem, het poedersuiker, de roomboter en het zeezout samen in een foodprocessor. Laat deze enkel malen draaien tot de ingrediënten gemengd zijn.
  2. Giet daarna het halve eitje in de foodprocessor en laat mengen tot het een deeg begint te vormen.
  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat minstens een uurtje rusten in de koelkast. 
  4. Verwarm de oven voor op 175°C.
  5. Rol het deeg na het rusten uit met een dikte van ongeveer 5 mm en steek de koekjes uit. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  6. Bak de koekjes voor 12 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster;
  7. Breng de frambozen samen met de suiker aan de kook in een pannetje. Laat op een klein vuurtje doorkoken tot de jam is ingedikt. 
  8. Laat de jam daarna afkoelen in de koelkast. 
  9. Meng de poedersuiker en het water tot een pasta. Giet er een klein beetje extra water bij als de pasta te dik is, of een beetje extra poedersuiker als deze te vloeibaar is. 
  10. Dip de bovenste koekjes in de icing of versier met een klein spuitzakje. Versier eventueel verder met sprinkles.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE