Deze schattige kaboutermutsjes heten in het Deens “ingenting”, wat eigenlijk “niets” betekent. Want als je na een zware maaltijd volledig vol zit, heb je nog altijd wel ergens plaats voor één van deze superlichte koekjes.

Mijn lief houdt niet echt van koeken (als het van hem afhangt bak ik enkel quatre-quarts cake en zuurdesembrood), maar deze kan hij toch wel smaken.

Het recept is redelijk eenvoudig, dus ook bakkers met minder ervaring kunnen er mee aan de slag.

Gewoon verstand op 0 en de oven op 180°C (eigenlijk 160°C)!

Koekje
250 g patisseriebloem
2 eierdooiers
175 g roomboter
2 el melk
25 g fijne suiker
Zeste van 1 citroen

Meringue
2 eiwitten
Snuifje zeezout
275 gr bloemsuiker
1 tl vanille-extract
3 el amandelen (fijngehakt)

  1. Voeg de patisseriebloem, eierdooiers, roomboter, melk, fijne suiker en citroenzeste samen in een foodprocessor. Pulse enkele keren om alles samen te brengen tot een deeg.
  2. Pak het deeg in plastic folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg daarna uit tot een dikte van 3-4 mm en steek met een ronde uitsteker (⌀ 5 cm) de basis van de koekjes uit.
  4. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier. Herhaal het uitrollen en uitsteken van de koekjes tot het deeg helemaal gebruikt is.
  5. Klop het eiwit op met een snuifje zeezout in een keukenrobot.
  6. Voeg langzaam de bloemsuiker en vanille-extract toe, beetje bij beetje, en klop op hoge snelheid tot je een glanzend mengsel hebt dat stijve pieken vormt. Vouw vervolgens de fijngehakte amandelen door de meringue met een spatel (optioneel).
  7. Lepel of spuit de meringue op de koekjes tot bijna aan de rand van de koekjes (de meringue zal niet veel uitlopen tijdens het bakken).
  8. Bak de koekjes met meringue daarna in een voorverwarmde oven op 160°C voor 18-20 minuten.
  9. Laat afkoelen op een rooster voor je gaat smullen.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE