Ingrediënten (voor ongeveer 24 buns)
Deeg
250 ml volle melk (lauw)
70 g fijne suiker
2 ¼ tl droge gist
525 g bloem
½ tl zeezout
1 tl kardemom
1 klein eitje (op kamertemperatuur)
75 g roomboter (op kamertemperatuur)
Vulling
115 g roomboter (op kamertemperatuur)
100 g bruine suiker
4 tl kaneel
2 tl kardemom
1 tl vanille-extract

- Giet de volle melk, 1 el suiker en gist samen in een kom en meng even.
- Laat 10-15 minuten rusten tot het mengsel bubbelig en schuimig is.
- Voeg in een kom van de standmixer de bloem, zeezout, kardemom, de rest van de suiker en laat alles zachtjes mengen met de deeghaak.
- Voeg het melk-gistmengsel en het eitje toe en laat traag mengen voor 2-3 minuten.
- Verhoog de snelheid en laat het deeg voor 5 minuten kneden.
- Voeg de boter blokje per blokje toe en laat de standmixer voor 7-10 minuten kneden.
- Bedek de kom daarna met folie en laat het deeg rijzen voor 45-60 minuten.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling tot een pasta.
- Rol na het rijzen het deeg uit tot een rechthoek op een bebloemd werkvlak en smeer de vulling met een paletmes uit over het deeg.
- Vouw de linkerkant van het deeg naar binnen (ietsje over het midden), vouw de rechterkant van het deeg daarover. Leg het deeg daarna op een bakplaat en bedek terug met folie. Laat even rusten voor 10-15 minuten in de koelkast om het steviger te laten worden.
- Leg het deeg terug op het bebloemd werkblad en rol nog even zachtjes met een deegroller over het deeg.
- Snij het deeg in strookje van 2 cm breedte en snij daarna elk strookje zodat het drie “pootjes” heeft (snij het deeg niet helemaal door, laat bovenaan het strookje 1 cm vrij).
- Vlecht de drie “pootjes” samen tot boven. Rol daarna de vlecht op zodat je een bolletje hebt. Zie foto’s hieronder om het snijden en vlechten te zien.
- Leg de buns in een ingevet muffinvorm en laat nog 30-40 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
- Smeer dorure over de buns en bak tot goudbruin (12-15 minuten).




Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. ♡