Soms gaat een experiment niet zoals gepland. Zoals bij mij vorig weekend. Toen maakte ik onderstaand recept. Ik goot de gelatine en panna cotta in een bolvormige siliconenvorm. Wanneer ik deze dan uit de vorm haalde, leek de panna cotta eerder op een klein borstje met een tepel van gelatine. Niet dat ik iets tegen borstjes heb. Maar ik krijg nog steeds rillingen wanneer ik denk aan de “love boobies” die we moesten maken als één van de technische opdrachten in Bake Off Vlaanderen. Dominique Persoone vergeleek mijn “boobies” met die van Miss Piggy. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds niet zeker of ik dit als een compliment of als belediging moet opvatten. Miss Piggy zit vast met dezelfde vraag.

Bon, dus geen borstjes van panna cotta op deze foto, maar deze lekkernij gewoon traditioneel gepresenteerd in een glaasje … 

(Mochten bepaalde volgers toch interesse hebben in de borstjes-versie: dit recept leent zicht er dus ook toe. ☺) 

Ik had nog enkele bloedsinaasappelen liggen in mijn koelkast, die ik gebruikt heb voor de gelatine bovenop de panna cotta. Maar deze gelatine kan ook gemaakt worden op basis van bijvoorbeeld frambozen of aardbeien. 

Ingrediënten
Panna cotta
3 gelatineblaadjes
250 ml karnemelk
250 ml room
50 g poedersuiker
1 vanillestokje

Bloedsinaasappelgelatine
2 gelatineblaadjes
175 ml bloedsinaasappelsap
12 g fijne suiker

  1. Week de gelatineblaadjes voor 10 minuten in koud water.
  2. Breng de karnemelk, room, poedersuiker, vanillestipjes en het vanillestokje zelf aan de kook in een pannetje. 
  3. Haal het pannetje van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de warme vloeistof. 
  4. Haal het vanillestokje uit het pannetje en giet de opgekookte room in de glaasjes/vormpjes. 
  5. Laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast. 
  6. Week de twee gelatineblaadjes voor 10 minuten in koud water.
  7. Verwarm een deeltje bloedsinaasappelsap met de fijne suiker in een pannetje. 
  8. Haal van het vuur en voeg de rest van het sap en de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. 
  9. Laat even afkoelen tot de vloeistof lauwwarm is. 
  10. Giet de gelatine daarna over de panna cotta en laat verder opstijven in de koelkast. 
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE