Kinfolk

kinfolk
/ˈkɪnfəʊk,ˈkɪnfəʊk/
noun
a group of people related by blood, relatives, family
 

De naam Kinfolk werd echt bekend door het gelijknamige en succesvolle tijdschrift uit de VS. Kinfolk is geïnspireerd door de levensstijl van de Amish, een gemeenschap die gevestigd is Noord-Amerika en verankerd is in een levensstijl die lijkt op die van in de 18de eeuw. De focus in Kinfolk ligt op de essentie, eenvoud, natuurlijkheid, familie, genot, harmonie en rust. Het rustig samenzijn, zonder al te veel hoogdravendheid of etiquette, rond een grote tafel met lekker eten met vrienden of familie vat het idee van Kinfolk in een beeld.

De focus in Kinfolk ligt op de essentie, eenvoud, natuurlijkheid, familie, genot, harmonie en rust.

Ik probeer zelf Kinfolk in alle aspecten van mijn leven toe te passen. Ons huis is eenvoudig (maar met zorg) ingericht. Ik hou van lange avonden met vrienden en familie waarbij de uren moeiteloos voorbijgaan, gesprekken natuurlijk verlopen, de wijn vloeit en de avond eindigt met een warm bevredigend gevoel van voldoening. Opnieuw: genot, harmonie en rust.

In het bakken probeer ik ook terug te gaan naar de essentie. Je zal mij niet snel grote overdadig gedecoreerde stapeltaarten zien maken. Ik moet zelf bekennen dat ik daar helemaal niet goed in ben. Maar ik hou van strakke en minimalistische baksels, waarbij “veel liefde” het vaste ingrediënt is.