Over Jens

Onderzoeker, minimalist, fotograaf, notoir dansfenomeen, (wijn)liefhebber, maar toch ook … bakker!

Ik ben geboren en getogen in een klein West-Vlaams dorpje, maar momenteel samen met mijn lief woonachtig in onze “Château Baudeleau” in Gent. Vanuit mijn keukentje aldaar bak en fotografeer ik zoetigheden.

Het bakken zit al sinds kindsbeen af in mijn hart. Toen nestelde mijn familie zich rond de grote tafel in de gezellig warme keuken van mijn oma. Zij maakte er telkens opnieuw een staatszaak om dit familiemoment te voorzien van enkele zelfgebakken taarten.

Deze zondagnamiddagen stonden garant voor rumoerigheid: samen luidkeels lachen, stukjes taart van elkaars bord pikken om te proeven en kinderen die (al even luidkeels) door het huis renden. Mijn familie heeft geen volumeknop. Maar wat vooral centraal stond tijdens deze momenten waren oprechtheid en liefde. Met de vele calorieën aan voorgeschoteld gebak om dat alles te smeren. Eigenlijk kan je stellen dat mijn oma de vereenzelviging van “Kinfolk” avant la lettre was.

Na haar overlijden in 2010 ben ik me meer en meer gaan toeleggen op het bakken. Ik denk dat dit mijn manier was om haar toch nog dicht bij me te voelen.

Vanuit die hobby en dat gevoel schreef ik me in voor Bake Off Vlaanderen in 2020. Ik had nooit gedacht dat ik überhaupt geselecteerd zou raken, maar ik schopte het toch tot in de halve finale. “Oma zou zo trots op je geweest zijn”, het was het mooiste compliment dat ik kreeg.

Deze blog is voor mij het logische vervolg. Om de liefde en gezelligheid die Kinfolk baking brengt te delen, met familie, met vrienden en met (niet zo) toevallige lezers.

Foto: Greetje van Buggenhout      © Vier