“Hindbær snitter” (framboossnitter) is het favoriete koekje van vele Denen. Ze zijn dan ook superlekker (eerste argument) en erg makkelijk om te maken (tweede argument). Ideaal dus voor wanneer je onverwacht gasten op de koffie krijgt. Of gewoon als je jezelf eens wil trakteren op een lekkernij, dat kan en mag natuurlijk ook, behalve wanneer je het leven liefst zo vervelend mogelijk houdt. 

Snitters zijn eigenlijk de gemakkelijke versie van een sandwichkoekje. Traditioneel worden deze koekjes in rechthoekjes uit één grote plak deeg gesneden en gevuld met fruitconfituur, waarna het bovenste koekje nonchalant afgewerkt wordt met icing. 

Ik pimpte de traditionele snitter-koekjes door te gaan voor driehoekjes-icing en te kiezen voor rabarbercompote als vulling. 

Twee tips.

 • Afhankelijk van hoe vol je de koekjes vult, heb je mogelijk wat rabarbercompote over. En dat is helemaal geen probleem. Roer een lepeltje compote door de yoghurt bij het ontbijt. Jammie!
 • Ik voegde bij de icing in het recept kersenpoeder. Je kan dit ook gerust vervangen door een beetje rabarbersap. Wel wat minder water toevoegen dan. Daarnaast heb ik de icing op deze koekjes gespoten met een spuitmondje. Als je dit allemaal wat te veel werkt lijkt, kan je ook gewoon de icing op het bovenste koekje uitsmeren met een koffielepeltje.  

Ingrediënten
Koekjes
125 g bloem
25 g amandelbloem
50 g poedersuiker
75 g roomboter (koud)
Snuifje zeezout
½ ei

Rabarbercompote
250 g rabarber
50 g suiker
50 ml water

Icing
100 g poedersuiker
Beetje water
Kersenpoeder (naar smaak)

 1. Voeg de bloem, de amandelbloem, het poedersuiker, de roomboter en het zeezout samen in een foodprocessor. Laat deze enkel malen draaien tot de ingrediënten gemengd zijn.
 2. Giet daarna het halve eitje in de foodprocessor en laat mengen tot het een deeg begint te vormen.
 3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat minstens een uurtje rusten in de koelkast. 
 4. Verwarm de oven voor op 175°C.
 5. Rol het deeg na het rusten uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en steek de koekjes uit. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
 6. Bak de koekjes voor 11 minuutjes in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.
 7. Was de verse rabarber en snij in stukjes. 
 8. Breng deze in een pannetje samen met de suiker en het water aan de kook. 
 9. Laat op een klein vuurtje doorkoken tot de compote is ingedikt. 
 10. Laat de compote daarna afkoelen in de koelkast.  
 11. Meng de poedersuiker, het water en het kersenpoeder tot een pasta. Giet er een klein beetje extra water bij als de pasta te dik is, of een beetje extra poedersuiker als deze te vloeibaar is. 
 12. Dip de bovenste koekjes in de icing en versier eventueel met sprinkles.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. 
♡

YOU MIGHT ALSO LIKE