Flensjes-cereal

Flensjes-cereal was afgelopen zomer een echte trend op Instragram en TikTok. Je maakt het beslag in minder dan 5 minuten als ontbijt, brunch of als toetje met een bolletje ijs en een flinke scheut chocoladesaus. Welke topping je ook gebruikt: ahornsiroop, bessen, aardbeien, chocoladestukjes, bananenschijfjes of honing… het kan niet misgaan!

Wat zijn flensjes-cereal?

Wat zijn flensjes-cereal? Hemelse flensjes, dat zijn het! Fluffy flensjes in miniatuurformaat, geserveerd in een kom net zoals je gewone cornflakes zou serveren, alleen BETER, want…

Challah brood

Dit is een brood dat net zo leuk is om naar te kijken als om op te eten. Snij jezelf een stukje af en geniet van de fluweelzachte binnenkant, tegelijkertijd erg rijk en lichtjes zoet.

Challah = verrijkt gistdeeg

Op zich is dit challah brood erg eenvoudig. Het deeg wordt verrijkt met melk en suiker om het een zoete toets te geven. Het vereist geen ingewikkelde baktechnieken en kan makkelijk in een namiddag gemaakt worden.

Vlechten van het brood

De echte…

Zweedse sockerkaka met appel en kaneel

Op het moment van schrijven van deze blogpost slaat de regen tegen het raam. Het regent hier in België al dagenlang pijpenstelen. Echt herfstweer dus. Daarom had ik dan ook zin in een “herfstig” gebak. Enter een “sockerkaka”. 

Sockerkaka betekent “suikercake” in het Zweeds. Eigenlijk is het de Zweedse variant van een spongecake. Net zoals men in Frankrijk de “genoise bisquit” heeft, in Groot-Brittanië de “Victorian sponge cake” en in de United States de “pond cake”. Voor mijn recept werkte…

Frosé

Het regent hier al een week in België en ik heb dringend nood aan een streepje zon. Ik betrap mezelf erop dat ik al wegdroom naar warme zomeravonden aan een zwembad, met een glaasje frisse rosé in mijn handjes. En daar mag ook wel een ijsje bij. En toen dacht ik … ik heb goesting in frosé, NU! Frosé is een sorbet met roséwijn. Hoe … fantastisch … klinkt … dat?

In New York gaan wijnliefhebbers al enkele jaren…

Brownie

Feeling downie? Eat a brownie.

Ingrediënten300 g ongezouten roomboter450 g cassonade suiker (lichtbruin)4 grote eieren (op kamertemperatuur)2 tl vanille-extract¾ tl zeezout155 g cacaopoeder100 g bloem

Verwarm de oven voor op 180°C.Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. Voeg de cassonade suiker en boter samen in een kom en verwarm in de microgolfoven voor 30 seconden. Roer vervolgens even door en verwarm dit nog eens 30 seconden. Herhaal nog één maal. Laat het mengsel daarna even afkoelen. Voeg één voor één…

Donuts met champagne-glaze

Frituren en Flensje gaat niet zo goed samen. Ik ben een mini-beetje bang van de hete olie en ik hou niet zo van de frituurgeur in huis. Het is daarom waarschijnlijk geen verrassing dat ik geen friteuse in mijn huisje heb. Maar voor deze donuts overwon ik toch mijn angsten en frituurde ik lekker old-school in een pot olie op het vuur. En oh boy, was dat het waard … gefrituurde donuts zijn precies wolkjes in de mond.

Ingrediënten…

Cheesecake-rabarber bombs

Ik weet al wat jullie zullen zeggen. “Is hij daar weer met zijn rabarber?” ☺ Het spijt me, rabarber is echt wel mijn guilty pleasure. Toen ik een (nog) klein(er) Flensje was, vond ik rabarber snel te zuur. Maar grote Flens is echt een fan. 

In mijn stiekeme dromen zou ik in de toekomst graag een Zweeds zomerhuisje hebben, pal aan de zee. En in de tuin ganse struiken rabarber. Ik weet niet of rabarber goed zou groeien in Zweden, maar…

Franse macarons met yoghurtganache

Lockdown 3.0 en dit Flensje had het lumineuze idee om aan de slag te gaan met macarons. Ik hoor het je al denken “recipe for disaster”. Ik moet bekennen … ik zag mezelf ook huilend in een hoekje na het bakuurtje.

Maar neen hoor – wonder boven wonder – deze macarons zijn keigoed gelukt! Dan heb ik nu toch wel even het gevoel dat ik de wereld aan kan (voor vandaag toch). ♡ Proberen jullie het recept ook, pretty…

Chocolade-cognac swirl koekjes

Wie herinnert zich nog de OCD’er die 300 deegballetjes stond af te wegen tijdens Bake Off Vlaanderen? Yep, that was me.

Ik ben altijd al perfectionistisch van nature geweest, maar Bake Off bracht toch wel hét OCD-monster in mij naar boven. Vandaag haalde ik het monster en de weegschaal nog eens van onder het stof voor deze heerlijke chocolade swirl koekjes met een scheut cognac. Wees gerust, met onderstaand recept zal je geen 300 deegballetjes moeten afwegen (maar toch…

Rosé-cupcakes

Het is misschien niet echt meer een geheim maar … ik hou van wijn. Wat zeg ik … IK … HOU … VAN … WIJN! Doe maar zoals bij de ganzen: trechter in mijn keel en giet me op!

Het geluid van een kurk die uit een fles popt, is voor mij echt één van de allermooiste geluiden die er zijn. Ik deed deze uitspraak tijdens Bake Off Vlaanderen en het was vermoedelijk degene die het meeste bijval kreeg.

En om…