Ik kan (met het hand op mijn hart) bekennen dat ik deze bananenmuffins elke dag bij het ontbijt wil.

Ingrediënten
2 rijpe bananen
200 g zuurdesemstarter (discard)
2 tl vanille-extract
150 g roomboter (op kamertemperatuur)
190 g blonde cassonade suiker
2 grote eieren
150 g patisseriebloem
2 tl bakpoeder
½ tl zeezout
200 g fondant chocolade

- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plet de bananen fijn met een vork.
- Roer de zuurdesemstarter en het vanille-extract onder de geprakte bananen.
- Klop de boter en fijne suiker licht en smeuïg in de keukenrobot op medium snelheid (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de eieren één voor één toe, terwijl de keukenrobot nog klopt. Voeg het tweede ei enkel toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
- Zeef alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en zeezout) bij het beslag en laat de keukenrobot mengen tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Voeg het zuurdesem-bananenmengsel toe en roer tot alles goed is gemengd.
- Hak de fondant chocolade in fijne stukjes en meng ¾ onder het beslag.
- Vul de vormpjes voor ¾ en strooi de resterende chocolade boven op het beslag.
- Bak de muffins voor 22 minuten in de voorverwarmde oven.
Show me some love en tag me bij jouw gebak op sociale media. ♡